Felanmälan

Det är viktigt att du fyller i alla uppgifter och förklarar din felanmälan så precist som möjligt, så vi kan behandla din felanmälan så fort som möjligt.

Din felanmälan kan ta upp till två veckor för reparation och första besök. Om det skulle dröja längre än två veckor sedan du gjort felanmälan bör du kontakta F för en utredning om vad som hänt med din felanmälan.

Kan F och eventuella övriga hantverkare gå in med huvudnyckel?

Bra att veta A-Ö

Föreståndaren (F) sitter ibland på sitt kontor, bland annat när det är kontorstid. Kontoret har även brevlåda och e-post för att ta emot meddelanden när F inte jobbar. I akutlägen kan man kontakta F även i hemmet.

Stiftelsen
Arken ägs av Stiftelsen Nykterhetsvännernas Studenthem i Uppsala.

Hyran betalas via avier som Nabo skickar ut. Det är möjligt att registrera sig för E-faktura, E-post faktura, autogiro eller papperskopia. Frågor gällande hyresavierna skickas i första hand till Nabo och sen till F.

Flytta
Uppsägningstiden är två hela kalendermånader, och du meddelar din uppsägning till F skriftligen (via e-post eller lapp i brevlådan). Ladda ner checklista vid flyttstädning för att förbereda dig för flyttningsgranskningen.

Checklista för flyttstäd

Du kan få hyra ut ditt rum i andra hand om du ska studera eller praktisera på annan ort under en termin eller högst ett år och har för avsikt att komma tillbaka. För att få hyra ut måste du lämna in en skriftlig ansökan, och kopia på antagningsbevis eller motsvarande till F. Andrahandshyresgästen måste godkännas av F men du skriver själv kontrakt med andrahandshyresgästen. Kontakta F för närmare upplysningar.

På Arken får man inte dricka något alkoholstarkare än lättöl, max 2,25 vol %. Man får inte heller förvara sådana drycker, eller uppträda berusad inom huset.

Inom hela Arken råder rökförbud vilket även gäller området framför Arken.

Arkens Aktivitetsförening är en ideell förening som anordnar kulturella och idrottsliga aktiviteter för sina medlemmar och övriga hemiter. Bland annat ser föreningen till att det spelas innebandy en kväll i veckan.

På anslagstavlorna i trappuppgången finns viktig aktuell information från förestånderiet, Hemitkåren och AAF. Håll koll! Här sitter även permanent bra-att-ha-information.

Varje söndag klockan 19.30 under terminerna hålls söndagsfik på Verandan. Fikat kostar tio kronor. Korridorerna turas om att arrangera enligt ett löpande schema.

Bilparkering
Det finns sex parkeringsplatser med motorvärmare och tre garage för uthyrning. Kontakta F för att ställa dig i kön till garage och parkeringsplats. På resten av stiftelsens mark är parkering förbjuden (av bland annat brandsäkerhetsskäl).

På gården finns cykelställ och i källaren finns ett förråd.

För hemiter med behov av stort frysutrymme finns möjlighet att hyra extra frysfack, kostnad 50kr per termin. Prata med frysfacksamanuensen.

På vinden finns förråd som låses med hänglås. Kontakta F om du vill ha ett. Man får endast ha ett förråd per person. Bor man i lägenhet ska man ha sina saker i förråd i källaren istället.

I lastrummet i källaren finns piano, fåtöljer, pingisbord, och hemmabio. Lastrummet ska alltid vara öppet för alla och kan alltså inte bokas. Tänk på att ljud från Lastrummet hörs väl upp till rummen ovanför. Försök därför att dämpa ljudet och undvika pianospel på kvällen redan innan kl 23 när det ska vara tyst och lugnt i huset!

Lic-rum är enkelrum med kokvrå. Det finns 22 lic-rum som fördelas efter ansökningar där hemitkårspoäng, antal terminer på huset (förstahandskontrakt), medlemskap i nykterhetsorganisation och nykterhetsuppdrag premieras. Lic-rummen anslås och sökes efterhand som de blir lediga.

Det finns elva lägenheter. De flesta lägenheterna är på 55 kvadratmeter och har två eller tre rum och kök. Lägenheter anslås och sökes efterhand som de blir lediga. Lägenheterna är inte möblerade och hyra utgår för tolv månader.

I källaren finns soprummet. Dörren går i lås så kom ihåg att ta med nyckel! I soprummet finns kärl för brännbart, komposterbart, pappersinsamling, plast-, metall-, glas- och pappersförpackningar, elskrot och batterier. Grovsopor får ej lämnas i soprummet.

I källaren finns en tvättstuga med fyra maskiner, torktumlare, torkrum, 2 torkskåp, mangel och strykbräda. Tvättstugan bokas utanför på en lista. Det är tillåtet att boka sig för två hela eller fyra halva tider per månad. Varje hel tid är på två och en halv timme. Kom ihåg att rensa ludd och grovstäda tvättstugan efter användning. Kom ihåg att alla maskiner ska stängas av kl 22:00 för att de som bor ovanpå tvättstugan ska få nattro!

På Verandan som är den stora salen på bottenvåningen finns dagstidningar och brädspel. Det finns även ett kök. Verandan är alltid öppen för de hemiter som vill utnyttja den.

I alla rum finns brandvarnare. Hyresgästen är själv ansvarig för att kontrollera att batteriet är funktionsdugligt genom att kontrollera brandvarnaren en gång i månaden. Om batteriet är dåligt skall hyresgästen byta det.

El ingår i hyran för korridorsrum och lic-rum, men inte för lägenheter. Då måste man teckna ett eget abonnemang.

Internet via Bredband2 på 250/250 mbs ingår i hyran. Koppla bara in en nätverkskabel i uttaget på rummet. 

Om det uppstår fel så testa först en kabel rakt in i datorn utan en router. 
Kvarstår problemet så kan internettleverantören kontaktas: https://www.bredband2.com/privat/kundtjanst/

Om du tappar bort en rumsnyckel kostar det dig 400kr. Om du låst dig ute kan du kontakta F eller BiF för att bli insläppt. Om du behöver bli insläppt mellan 22:00 och 08:00 och under helger kommer du debiteras 500kr för det.

Alla rum har telefonjack så det är bara att teckna ett abonnemang hos Telia (och skaffa en telefon). 

I varje rum finns antennuttag och Hemitkåren har allmänna TV-box i lastrummet.

I vissa lägen väljer vi att ta in externa entreprenörer och därför kan andra än förestånderiet utföra visst underhåll och reperationer.

Allmänna ytor, som trappuppgång, verandan, bastun etc, städas av en lokalvårdare. Korridoren städar de som bor där själva.